Wolfinger fújható Cellulóz Szigetelés

A Wolfinger cellulóz rostjait (a fa természetes rostjait) napilap újságpapírból állítják elő. A ledarált papírból apró pelyheket készítenek, majd bórsav és magnézium-szulfát hozzáadásával a tűz, a penész és a rágcsálók ellen is védetté teszik és az újságpapírból Wolfinger cellulóz szigetelőanyag lesz. Az így elkészült cellulóz szigetelőanyagot 13 kg-os zsákokban szállítjuk, amit a befújógéppel, (vagy helyenként akár kézi erővel) a feltöltendő résekbe juttathatunk és a födémeken elteríthetünk.

A CELLULÓZ SZIGETELŐANYAG TULAJDONSÁGAI

1. Kiváló hőszigetelő képességek (Hőátbocsátási tényező 20 cm vastagságnál: 0,19 W/m2K)
2. Környezetkímélő (az újrahasznosított újságpapírt természetes adalékokkal itatják át )
3. Teljesen természetes, egészségre nem veszélyes
4. Tökéletes kitöltő képesség, bármilyen konvex-konkáv szög, ív/hajlat formáját felveszi
5. Idő és költséghatékony
6. Nincs szabási, bevágási veszteség
7. Fáziseltolódási értéke kimagasló

A WOLFINGER CELLULÓZ A LEGJOBB MEGOLDÁS TÉLEN

A legtöbb szigetelőanyag az idő múlásával összezsugorodik, veszít térfogatából. A Wolfinger cellulóz a befújásos technológiával biztosítja az ülepedésmentes és hőhíd nélküli cellulóz szigetelést, tehát ahogy a Wolfinger cellulózt befújjuk, az úgy is marad évtizedeken keresztül.

A Wolfinger cellulóz hőszigetelés az ingatlan szinte bármely részén használható: födémen, párnafák között, tetőtérben a szarufák között, oldal- és válaszfalakban. Hővezetési tényezője (λ): 0.039 W/mK

A WOLFINGER CELLULÓZ NYÁRON IS A LEGJOBB VÁLASZTÁS

A téli hónapokban a hőszigetelő anyag legfontosabb mérőszáma a hőátbocsátási tényező ( un. U-érték ) a cellulóz szigetelőanyagnál is, nyáron pedig a fáziseltolódási érték. A fáziseltolódás értéke órában adja meg, hogy mekkora késéssel ér a nyári forróság egy épületrész külsejéből a belső lakótérbe. A fáziseltolódás a beépített szigetelés hőkapacitástól függ. A nyári forróságban a hőszigetelés legfőbb célja, a tetőn és a falakon keresztüli hőhatások késleltetése, hogy a napi legmagasabb hőmérséklet akkor érje el a lakrészt, amikor a külső hőmérséklet már annyira alacsony, hogy a felületek sugárzó hőjét szellőztetéssel már ellensúlyozni tudjuk. A cellulóz szigetelés ilyenkor is bizonyít.

A WOLFINGER CELLULÓZ ALKALMAZÁSÁVAL TETŐSÍKOK, PADLÁSTEREK, KÖNNYŰSZERKEZETES ÉPÜLETEK HŐHÍDMENTESEN SZIGETELHETŐEK. EGYARÁNT HASZNÁLHATÓ ÚJ ÉPÜLETEKBEN, RÉGEBBI INGATLANOK FELÚJÍTÁSA SORÁN, ALACSONY ENERGIÁJÚ, VAGY AKÁR PASSZÍVHÁZNÁL IS.

Wolfinger cellulóz szigetelőanyag fáziseltolódási értéke: 4,6 óra

KÖRNYEZETKÍMÉLŐ

A Wolfinger cellulóz "zöld". Köszönhetően a 80%-os újrahasznosított újságpapír alapanyagának! A cellulóz szigetelőanyag vegyszerrel kezelt szálai nem mérgezőek, ellenáll a tűznek és a rovaroknak/rágcsálóknak.

GAZDASÁGOS

Wolfinger cellulózzal akár 15-30%-os energiamegtakarítás más technológiával szemben, köszönhetően a cellulóz kimagasló hőszigetelési értékeinek és a befújási technológiának.

BIZTONSÁGOS

A cellulóz sokkal kevésbé gyúlékony mint az üveggyapot, mely állítás azon alapul, hogy az égésgátló anyaggal kezelt cellulóz szálak szorosabbak, kitöltik a fal üregeit és ezáltal az égési levegőnek nem ad teret, megakadályozzák a tűz terjedését.

 

+36 20 775 1675 - Wolfinger cellulóz szigetelő anyag 4.900 Ft+Áfa/13kg. 1 300kg-tól 4.600 Ft+Áfa/13kg. Kérje személyre szabott ajánlatunkat