Fújható Cellulóz Szigetelés

A TERMÉSZETBEN RENDELKEZÉSRE ÁLL

Cellulóz – a természet terméke. Mint a növények és a fák fő alkotóeleme, a sejtfalak stabilizálását segíti. A cellulóz a leggyakrabban előforduló szerves vegyület. Cellulóz nélkül nincsenek fák. Fák nélkül nincs papír. Papír nélkül nincs természetes hőszigetelés.

Az Isocell olyan cellulóz szálakból készült természetes hőszigetelés, amelyet tiszta, osztályozott újságpapír újrahasznosításával állítanak elő. A durva szálakra hasítás, az ásványi sókkal keverés
és a darálóban történő összedarálás teszi az Isocell-cellulózt rothadás biztossá és tűzállóvá. A gyártás a legszigorúbb minőségi feltételek betartása mellett, saját berendezésekben történik Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban és Svédországban.

 

TERMÉSZETÉTŐL FOGVA JÓ A KÖRNYEZETHEZ

Más szigetelő anyagokkal összevetve a primer energia felhasználás lényegesen alacsonyabb. Csupán 30%-a az üveggyapotnak és mindössze 15%-a a polisztirolnak (Styropor). Az Isocell-cellulóz szigetelés évtizedeken keresztül csökkenti a CO2-kibocsátást és fűtési költségeket takarít meg. amikor az építőanyagok hulladékkezelése problémát okoz, az Isocell-cellulóz újfent előretör, ugyanis ez az anyag növényi trágyává dolgozható fel!

Elszenesítés (pirolízis) útján olyan talajjavító segédanyag keletkezik, amelyet már 7000 évvel ezelőtt is nagyra értékeltek az Amazonas vidékének indiánjai.

Ezt a növényi trágyát híg trágyalével kell kihordani, és ezáltal a legújabb ismeretek szerint a kellemetlen szag 75%- kal csökken! És valamikor újra felnő egy fa, és ezzel a körforgás lezárul.

 

TERMÉSZETÉTŐL FOGVA CSÚCSÉRTÉKEK

Az ISOCELL-cellulóz szigetelés különösen alacsony hővezetési együtthatóval büszkélkedhet (AT/ EU: 0,039W/mK, DE: 0,040W/mK, CH: 0,038 W/mK).

Minden szigetelés csak annyira jó, mint annak leggyengébb pontja. Ezért tölti ki az ISOCELL cellulóz a legszűkebb réseket és barázdákat is. Ennek eredménye összességében egy hézagok és hőhidak nélküli szigetelőanyag. Tömör, magas testsűrűségű és hézagmentes, ez azt jelenti, hogy nincsenek légáramok a szigetelő anyagban. Mindez oda vezet, hogy valós körülmények között végzett összehasonlító mérések esetén a cellulóz szigetelés gyakran sokkal jobb eredményeket ér el. A legkiválóbb feldolgozási minőséget a legjobban képzett Isocell-üzemek biztosítják.

Töltse le magyar nyelvű tájékoztató anyagunkat.

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.